Când am câte o întrebare, cineva drag mie mă întreabă: Vrei să-ţi dau răspunsul scurt sau pe cel lung?
Aşa că, la întrebarea Când apare pacea? Răspunsul scurt este La sfârşit.
Răspunsul lung este următorul: Cuvântul PACE este un cuvânt bisilabic, adică format din două silabe. Silaba PA şi silaba CE. Dacă ne uităm la momentul în care acest cuvânt se poate forma la un copil şi transpunem apoi în exterior, vom înţelege de ce acest cuvânt are nevoie de timp pentru a apărea.
Voi analiza silabele pe rând…
Silaba PA este alcătuită din sunetele P şi A. Acestea sunt printre primele sunete care apar la un copil şi se întâmplă destul de repede ca un copil să salute cu formula PA!, atunci când pleacă dintr-un loc sau să spună PAPA atunci când doreşte să mănânce.
Dacă ne uităm în viaţa de zi cu zi, aş spune că avem tendinţa să spunem cu uşurinţă PA!, atunci când nu ne mai plac anumite lucruri. Se întâmplă asta mai ales în cazul relaţiilor… E mai dificil să „muncim” pentru o relaţie.
Silaba CE este de fapt o consoană. Grupul de litere C şi E formează sunetul Č. Acest sunet este combinaţia T + Ş. Aceste sunete se pronunţă atât de repede, încât aproape că se suprapun. Deci CE = T + ŞE.
La vârsta de 10 – 12 luni a unui copil, acesta foloseşte consoana P. În jurul vârstei de 12 luni el foloseşte toate vocalele. Şi tot în această perioadă apar primele cuvinte bisilabice, cum e PAPA. Consoana Č din CE apare abia în perioada de vârstă 37 – 42 de luni. E momentul în care un copil manipulează mult mai bine sunetele.
Dacă facem o transpunere în exterior, aş spune că PACEA apare după ce reuşim să realizăm o ordine interioară. Pacea exterioară apare după pacea interioară individuală. Putem aduce pacea în lume după ce facem pace în interiorul nostru, al fiecăruia. Viaţa este o călătorie a eroului şi fiecare jucăm rolul vieţii în piesa de teatru personală. Doar împreună înfăptuim magia vieţii!
Să vină pacea!
__________________________________________________________
Acest articol a apărut în cadrul provocării “Cuvintele de luni”.
Te invit să citeşti și textele colegilor care au participat la acțiunea „Cuvintele de luni” din grupul Viața de blogger:
Linişte înainte ca sufletul să pornească în marea Călătorie – Eva Anca
Îmi place abordarea ta, Mădălina ai explicat foarte fain!
Multumesc! 🙂
Inedit și educativ aș zice, dacă nu ar avea și substrat fin de emoție.
Mi-a plăcut mult abordarea!
Hugs!
Imi place sa privesc lucrurile si din perspectiva sufletului. Cred ca informatia stiintifica se livreaza pe emotia potrivita. Multumesc pentru apreciere! Kisses!
[…] Când apare pacea – Mădălina Orian […]
E o plăcere să te citesc, indiferent de ce scrii. Îmi place foarte mult cum ai abordat tema! Ce inovatoare mi se pare descrierea păcii, așa cum ai prezentat-o!
Multumesc Eva mea draga! Si pentru mine, tot ceea ce scrii e o bucurie! Te imbratisez!
[…] Când apare pacea?- Madalinaorian.ro […]
Foarte interesant articol! Nu m-am gândit niciodată la pace în acest fel.
Multumesc! Sa fie pace!