Bucuria mea este mare, vine căldura! Natura revine la viață, și odată cu ea și eu. Cei care mă cunosc știu că urmează o perioadă de ieșiri în aer liber, de expunere la tot ceea ce înseamnă natură.

Părinții mei mi-au insuflat dragostea pentru natura. Eu, la rândul meu, încerc să transmit această iubire și fiului meu. Prin urmare, de fiecare dată când avem ocazia, ne urcăm în mașină și, cel mai probabil, dacă vrei să dai de noi, ne găsești la munte :).

Fiul meu, Dorian, este fascinat de natură. Îi place să arunce cu pietre în apă, să se cațere pe stânci (soțul meu face câte un scurt infarct de fiecare dată când îl vede), să culeagă flori sau conuri de brad, să se scalde în râu și multe altele. Eu, la rândul meu, sunt super încântată de încântarea lui! Asta, mai ales pentru că știu că astfel de activități ajută foarte mult în procesul de dezvoltare al oricărui copil, atât fizic cât și psihic.

Ce abilități poți dezvolta / perfecționa ieșind în natură?

Ei bine, natura te ajută pe partea de integrare senzoriala, astfel ești expus în vivo la tot ceea ce înseamnă texturi, mirosuri etc.

În drumeții ai oportunitatea de a-ți dezvolta cunoștințele despre diverse plante și animale.

Motricitatea, prin componentele ei, grosieră și fină, este o altă abilitate pe care o poți aprofunda în momentul în care ești în natură. Atunci când faci o drumeție, când te cațeri pe o stâncă, când traversezi un pod, motricitatea grosieră este solicitată. Atunci când culegi o floare, când prinzi o piatră, când apuci un lemn, când îți faci șiretul, pentru a te asigura că papucii îți stau bine în picioare, etc motricitatea fină se pune în mișcare.

Atenția este încă una din abilitățile pe care natura te ajută să le dezvolți. Atunci când traversezi un pod improvizat făcut dintr-un buștean, când pășești de pe o piatră pe alta trebuie să fii atent. Dacă pietrele sunt ude sau se mișcă, riști să cazi.

Natura este esențială pentru ființa umană, de la ea ne luăm energie și pace, ne încărcăm bateriile și supraviețuim în jungla urbană.

__________________________________________

Îţi mulţumesc pentru că ai citit acest articol! Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten şi nu eşti încă abonat, poţi face asta cu un click aici.

Previous articleCând apare pacea?
Next articleRitmul vieţii şi ritmul vorbirii
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here