Sursa foto: Pinterest

 

Încep prin a spune că sunt o iubitoare a matematicii. A fost materia mea preferată în şcoală, dar în relaţii îmi dă cu virgulă.

Din punctul meu de vedere, într-o relaţie, 1 + 1 = 3, şi se traduce astfel: eu + tu = eu, tu, noi.

Sursa foto: Pinterest

De ce spun asta? Spun asta deoarece atât EU cât şi TU sunt două persoane diferite care au existat cu mult înainte de NOI şi o să existe mult după ce NOI nu va mai fi.

EU sunt persoana mea. EU e acea fiinţă cu care am crescut şi care mi-a fost alături mereu, uneori la bune, alteori la mai puţin bune. EU a crescut independent de TU, iar experienţa lui EU, parcursul lui Eu prin viaţă, a ajutat să devină ceea ce EU este astăzi. Identitatea lui EU nu dispare brusc, pentru că a apărut TU, iar identitatea lui TU nu dispare pentru că a apărut EU şi, împreună, au decis să formăm NOI.

Mi-a fost dat, de multe ori, să văd persoane care cred cu tărie că formula magică este cea corectă matematic: 1 + 1 = 2. Adică, EU + TU = NOI. Personal, cred în prima formulă 1 + 1 = 3.

Sursa foto: Pinterest

Faptul că suntem într-o relaţie nu înseamnă că trebuie să renunţăm la propria persoană şi să ne concentrăm doar pe acel NOI din ecuaţie. Dacă relaţia se termină, şi brusc dispare NOI, rămânem cu un gol, pentru că nu ne-am mai ocupat de EU.

Este important ca, atunci când suntem într-o relaţie, să nu uităm de EU. Din cauza relaţiei intervin modificări şi asupra lui EU şi e important să realizăm acest lucru pentru a nu cădea în capcana de a ne identifica în permanenţă cu NOI.

Sursa foto: Pinterest

Dacă uităm de EU şi ne identificăm doar cu NOI, atunci când relaţia se încheie, ne trezim brusc în abis…

Ceea ce vreau să subliniez este că atât EU cât şi TU, sunt persoane care au existat şi care există independent de NOI, iar acest lucru nu trebuie să-l uităm!

Sursa foto: Pinterest
Previous articleCălătoria mea la o stâncă – Mihaela Coca
Next articleMersul pe bicicletă – Andreea Baciu
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here