Stilul de învățare reprezintă modul prin care  o persoană înțelege, procesează și integrează o informație nouă. Pentru mai multe detalii îți recomand să citești articolul: https://madalinaorian.ro/lasa-ma-sa-invat-asa-cum-stiu-eu-andreea-baciu/.

Azi o să mă opresc asupra stilului de învățare vizual, este stilul meu de învățare predominant, așa că hai să descoperim împreună ce presupune acest stil.

Persoanele care au un stil de învățare vizual sunt persoane care învață mai bine dacă informația le este prezentată în scris, colorat prin desene, diagrame etc.

Se spune despre persoanele care au acest stil de învățare că au obiceiul de a închide ochii atunci când încearcă să își amintească o informație. Ei caută să vizualizeze informația. Este o metodă care pentru mine funcționa și încă funcționează. Metoda mă ajuta să îmi reamintesc formulele de la matematică atunci când eram la școală.

La polul opus se află informația care vine pe cale orală. Se spune că informația pe cale orală este asimilată cu dificultate de persoanele care au stilul de învățare vizual. Sunt ușor de distras de gălăgia din jur (eu învăț / lucrez cu muzică, pentru că playlist-ul îmi este cunoscut și nu mă mai distrage)

Strategii folosite

În cele ce urmează o să îți ofer câteva exemple de strategii pe care le poți folosi pentru a putea învăța mai ușor:

  1. Caută să folosești imagini pe care să le asociezi cu textul citit
  2. Subliniază cuvintele împortante/ cheie
  3. Scrie folosind culori diferite (fiecare definiție având altă culoare)
  4. Folosește diagrame atunci când e nevoie să înveți o asociere / corelație
  5. Transcrie textul
  6. Dezvoltă hărți mentale

Ordinea recomandărilor este una aleatorie. Trebuie să încerci și să vezi ce funcționează mai bine pentru tine / copilul tău.

Bibliografie

Anafas A., Rolul stilurilor de învăţare în activitatea educativă, în Studia Universitatis Moldaviae nr.9(79), Seria „Ştiinţe ale educaţiei”, 2014

Neacşu, I., (1990). Metode şi tehnici de învăţare eficientă, Editura Militară, Bucureşti.

Previous articleActivităţi pentru sărbători armonioase
Next articleADHD – criterii de diagnostic şi cauze emoţionale
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here