Povești de logoped

– Alo, Mădălina, ești acasă?

– Da.

– Poți ieși până afară? Sunt cu Anna. Vrea să îți dea ceva.

Am ieșit afară și am întâlnit-o pe Anna. O mogâldeață de 4 ani. Vine la mine la cabinet și îi „relaxez” limba, cum spune ea. Vrea să vorbească mai bine. E ambițioasă și lucrează cu multă atenție.

Anna a mers în magazinul din cartier, împreună cu tăticul ei. A văzut acolo o floare și s-a gândit la mine. Știa că locuiesc în apropiere. Am găsit-o în fața locuinței mele, cu o floare roz în mâini. Mi-a întins-o și a așteptat să o îmbrățișez. Era curioasă să mă cunoască și în afara cabinetului. A fost încântată când am invitat-o să îmi cunoască copiii, câinele și pisica.

A fost un moment care m-a copleșit. Câtă emoție poate produce gestul sincer al unui copil…!

Atunci am știut că ceea ce fac, ca logoped, fac bine. Pun legătura dintre mine și copil înainte… înaintea diagnosticului, a condiției, a neputinței. Acord importanță relației și cred că de asta au copiii nevoie.

O floare aduce primăvara

Gesturile mici, dar sincere pe care le facem față de ceilalți, pot aduce primăvara. Anna a adus primăvara pentru mine și mi-a luminat ziua. Chiar dacă, era o zi mohorâtă, cu lapoviță și ninsoare. Universul unui copil de 4 ani e fascinant…

Așa că, am învățat că pot să dăruiesc. Împreună cu alți terapeuți și consilieri din țară, m-am alăturat campaniei „Adoptă o mamă”. Este o campanie inițiată de Mirela Rețegan și Fundația Zurli.

Sunt trei direcții în care se lansează campania în acest an. Eu am ales să ofer gratuit câteva ședințe de consiliere unei mame care întâmpină provocări. Intră pe site-ul fundației Zurli și vezi care sunt celelalte două direcții ale campaniei. Ceva e potrivit pentru fiecare.

Știu că putem aduce primăvară, începând cu o floare!


Îţi mulţumesc pentru că ai citit acest articol! Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten şi nu eşti încă abonat, poţi face asta cu un click aici. Dacă tu consideri utilă informația prezentată pentru altcineva, nu ezita să distribui. De asemenea, te invit să vizitezi şi site-ul cărţilor mele, cu o apăsare aici.

Previous articleConferința holistică – Comunicare modernă
Next articleDragonelul Nairo – Povești logopedice
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

2 COMMENTS

  1. Anna a fost un copil care a reusit sa imi arate ca gesturile mici pot aduce primavara chiar si in cele mai mohorate zile. Am fost profund emotionata de gestul ei sincer si am inteles ca relatia dintre terapeut si copil este extrem de importanta. De aceea, m-am alaturat si eu campaniei “Adopta o mama”, initiata de Mirela Retegan si Fundatia Zurli, pentru a putea oferi o mana de ajutor mamelor care se confrunta cu provocari in cresterea copiilor lor. Stiu ca putem aduce primavara in viata acestor mame si ca fiecare gest de ajutor conteaza. Te indemn sa intelegi si tu importanta micilor gesturi si sa te alaturi si tu acestei campanii sau sa distribui informatia mai departe. Iti multumesc ca ai citit acest articol si te invit sa vizitezi si site-ul cartilor mele.

  2. Povestea lui Anna este un exemplu pentru noi toți despre cum putem dărui fără să așteptam ceva în schimb și despre transcenderea suferinței. Aceste zile dificile cu pandemia au făcut ca nevoia dăruitului să fie mai intensă. Așadar, haideți să cultivăm spiritul dăruitului cât mai des cu putință și să fim ca Anna, să împlinim vise și speranțe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here