Îmi amintesc că stăteam în genunchi în patul din dormitor. Părea că nimic nu va mai fi ca înainte. Plângeam pentru viața mea (proastă, dar alta nu știam). Repetam singurele cuvinte care îmi apăreau în minte: Sunt Iubire!

Și nimic nu a mai fost la fel…

După acel moment de catharsis, am putut să privesc în Inima mea. În miezul Inimii noastre, e adevăratul Sine. Acolo suntem ceea ce suntem. Ghemuită în Sufletul meu, am știut că nimic nu mă împlinește mai mult decât un copil. Motivația cea mai mare mi-o aduce zâmbetul inocent al unui copil. Pentru asta, pot trece peste orice.

Sunt părinte special și sunt terapeut al limbajului și comunicării. Iubesc copiii și empatizez cu părinții care au un copil special. Pentru a ajunge la cât mai multe zâmbete de copii, dar și pentru a le fi aproape părinților, am pus bazele unei asociații.

Asociația Zâne și Dragoni

Această asociație a luat naștere dintr-o energie pură și frumoasă. Asta, pentru că am alături doi oameni deosebiți. Andreea Baciu și Dan Călbureanu.

De la primele noastre interacțiuni am știut care va fi scopul asociației noastre. Asociația Zâne și Dragoni are ca scop identificarea și punerea în valoare a talentelor fiecărui copil. Credem că în fiecare dintre noi există un potențial și resurse unice pentru a atinge potențialul. Preocupându-ne de talentul fiecărui individ pe care societatea îl are, vom beneficia cu toții de o societate valoroasă.

Eu spun că pentru ca un copil să poată zbura are nevoie de două aripi. Aceste două aripi sunt părinții lui. Părinții sunt cei care îi oferă copilului încredere, stabilitate și contextul de care are nevoie pentru a se dezvolta. Însă, se întâmplă uneori ca, și părintele să aibă nevoie de susținere. Atunci, doar într-o comunitate empatică și tolerantă și având alături un terapeut implicat, familia poate zbura.

În cadrul Asociației Zâne și Dragoni, ne dorim să fim alături de cât mai mulți copii și familiile lor prin activități de:

  • terapie ABA, consiliere și terapie prin artă (Andreea)
  • terapia limbajului și comunicării – logopedie (eu)
  • consiliere și coaching (Dan).

Spun mereu că fiecare părinte e cel mai bun terapeut pentru copilul lui. Săptămâna aceasta am primit un mesaj foarte frumos din partea unui părinte pe TikTok. Îți las filmulețul mai jos.

@madalinaorian

Răspunde lui @vioricaaruxandei #terapeut #parinte #parenting parinte-terapeut #drag #copii #copiispeciali #multumesc #pentrutine #invatamimpreuna

♬ sunet original – Madalina

_________________________________________

Îţi mulţumesc pentru că ai citit acest articol! Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten şi nu eşti încă abonat, poţi face asta cu un click aici. Dacă consideri utilă informația prezentată pentru altcineva, nu ezita să distribui. De asemenea, te invit să vizitezi şi site-ul cărţilor mele, cu o apăsare aici.

Previous articleGreșeala de pe TikTok
Next articleLa Secerat – de Mihai Dumbravă
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here