Asociația Zâne și Dragoni a luat naștere în anul 2022. E unul dintre proiectele mele de suflet. Zânele și Dragonii sunt alături de terapeuții care ghidează și însoțesc copiii speciali și familiile acestora. Copiii speciali care ne trec pragul asociației sunt diagnosticați cu autism, ADHD, diverse tulburări comportament, diferite tulburări de limbaj și comunicare. Activitățile desfășurate sunt de: terapie ABA, logopedie și coaching pentru părinți.

Sunt mulți copii care au nevoie de terapie, iar familiile lor au nevoie de suport. O problemă de actualitate este aceea că foarte multe centre de recuperare nu mai pot primi copii. Locurile sunt ocupate, iar listele de așteptare par fără sfârșit. În plus, sunt familii care nu-și permit să susțină financiar un program de intervenție în vederea recuperării copilului.

Ne-am gândit să oferim șansa a 20 de copii și familiile lor de a beneficia de o intervenție profesionistă în anul 2023, în cadrul echipei Asociației Zâne și Dragoni.

Legea sponsorizării s-a schimbat în luna septembrie a acestui an și aduce noi oportunități pentru companii.

Companiile pot să doneze prin intermediul ANAF, într-o manieră mai facilă.

  • Până la data de 23 decembrie, companiile profitabile pot cere redirecționarea până la 20% din impozitul pe profit către un ONG, cum este Asociația Zâne și Dragoni, prin depunerea Declarației 177 și a contractului de sponsorizare;
  • Până în 30 decembrie, prin redirecționarea directă a 20% din impozit.
  • Mai mult, companiile pot folosi acea parte din impozitul anului 2021 care a rămas până la cei 20% din profit. Practic, poți recupera de la ANAF ceea ce s-a dus ca impozit și ai fi vrut să contribui, de fapt, ca sponsorizare spre cauza susținută de tine.

Datele asociației Zâne și Dragoni:

  • Sediu: mun. Cluj-Napoca, str. Ghe. Lazăr, nr.7, ap. 39, jud. Cluj
  • Sucursală: mun. Turda, str. Andrei Mureșanu, nr. 41, jud. Cluj
  • Telefon: 0740207795
  • Email: [email protected]
  • Cont curent în RON deschis la Banca Transilvania: RO94BTRLRONCRT0652457601.

Dacă acest mesaj nu e pentru tine, poți ajuta distribuind mesajul nostru. Credem în potențialul fiecărui copil!

Previous articleLogopedia în parentingul de zi cu zi
Next articleFrații brazi – Poveste de Crăciun
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here