E miercuri. Mă așteaptă în holul Asociației „Zâne și Dragoni” unul dintre puștii care urmează să intre la ședința de logopedie. Are 4 ani. Ne întâlnim regulat pentru recuperarea limbajului.
Cred cu tărie că cel mai important aspect în lucrul cu copiii este legătura copil-terapeut. Când încep terapia logopedică cu un copil, aloc câteva ședințe doar pentru conectare. Apoi, sunt atentă ca fiecare ședință să vizeze consolidarea legăturii dintre noi.
Nici nu mi-am dat seama cât e de importantă această activitate, până când nu l-am găsit pe puștiul acesta cu o scoică în mână. Mi-o întinde și spune „E pentru tine. Am adus-o de la mare pentru tine.”

Pe moment, abia am reușit să reacționez. Am luat scoica, i-am mulțumit, ne-am îmbrățișat și i-am spus cât de mult apreciez gestul lui. Apoi, câteva clipe mai târziu, stăteam cu scoica în mână și mă gândeam:

Puștiul ăsta s-a gândit la mine când a fost în vacanță! A purtat o scoică de la Constanța până la Cluj pentru mine. Uneori, la 4 ani abia dacă îți amintești să mergi la toaletă când te trece pipi și el a fost atât de preocupat să-mi aducă ceva de la mare.

Logopedia înseamnă conectare! Relațiile autentice sunt cele care ne ajută să ne vindecăm. Sentimentul de siguranță, alături de cel de încredere în oamenii cu care avem cele mai strânse legături sunt aripile care ne ridică și ne poartă spre Rai.

Legătura părinte-copil: relația de-o viață (sau mai multe)

Cred în relațiile autentice și conectările vindecătoare. O relație pe care eu o consider terapeutică și care aduce vindecare în ambele sensuri este relația părinte-copil.

În această relație fiecare are parte de magie și de conexiune diafană.

Cartea „Dragonelul Nairo” este unul dintre lucrurile pe care le-am gândit ca fiind un element care consolidează relația părinte-copil.

22 august a fost ziua „Fii un înger pentru cineva”. Eu am ales ca în această zi să ajung la 9 copii care au provocări în pronunțarea anumitor sunete. Dragonelul Nairo va ajunge la 9 copii și părinții lor. Îți las video ca să vezi cum a fost această zi.

@madalinaorian

22 august este ziua ‘Fii un inger pentru cineva’. Vreau sa trimit cartea Dragonelul Nairo unui copil. #CapCut #logoped #logopedcopii #sunete #dislalia #inger #22august #madalinaorian #limbajul #limbaj

♬ sunet original – Madalina

Dragonelul Nairo se poate comanda de pe site-ul editurii ASTTLR, atât în format fizic cât și sub formă de ebook.

Conferința holistică de Parenting și Educație nonformală

Pe data de 28 august de la ora 18 voi fi speaker în cadrul conferinței pe care tocmai am menționat-o. Voi discuta despre legătura puternică părinte-copil și despre felul în care ambii se antrenează în această relație pentru a fi eficienți într-o societate impredictibilă.

Îți las link-ul de înscriere gratuită și te aștept cu drag!

Conferinta Holistica de Parenting & Educatie Nonformala

Să avem parte doar de legături autentice!

 

Previous articleDragonelul Nairo – Povești logopedice
Next articleDragonelul Nairo – povești logopedice
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

3 COMMENTS

  1. Felicitari pentru tot ceea ce faci pentru copii, Madalina! Este inspirator sa citesc despre relatiile autentice pe care le creezi cu micutii si despre importanta conectarii in terapia logopedica. Gestul micutului cu scoica este o dovada clara a faptului ca ai reusit sa castigi increderea si dragostea lui. Cartea Dragonelul Nairo este cu siguranta un instrument valoros pentru consolidarea legaturii copil-terapeut si a legaturii parinte-copil, iar faptul ca ai ales sa oferi acest cadou tuturor celor 9 copii arata cat de importanta este pentru tine aceasta relatie. Sper ca multe persoane sa se alature Conferintei Holistice de Parenting si Educatie Nonformala si sa invete despre importanta legaturilor autentice si vindecatoare. Sunt increzatoare ca tu, Madalina, vei continua sa aduci magia si conexiunea diafana in vietile copiilor si familiilor lor. Sper sa avem parte doar de legaturi autentice! Felicitari din nou, esti un model demn de urmat!”

  2. Felicitari pentru modul in care iti dedici viata ajutarii copiilor si conectarii cu ei! Este minunat cum magia relatiei parinte-copil se simte in intreaga lume! Este incitant ca cei mici isi aduc contributia in construirea unor relatii renascute si incurajante. Succes cu conferinta si multumesc pentru aceasta postare educativa si incurajatoare!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here