Știu că ești un părinte preocupat de dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Și știu că ești atent la dezvoltarea limbajului copilului.

Dragonelul Nairo e un instrument logopedic la îndemâna fiecărui părinte. Este o serie de povești logopedice care s-a născut din dragoste pentru copilul care are provocări în a pronunța anumite sunete. Dragoste e și pentru părintele care își dorește să-și ajute copilul acasă. Și dragostea se dublează pentru legătura eternă dintre cei doi: părinte-copil.

Fiecare poveste conține provocări de a pronunța corect cuvinte care să aibă la început, la mijloc și la final un anumit sunet. De asemenea, fiecare poveste conține pretextul de a citi un adult câte o poveste în fiecare seară. Astfel, copilul poate auzi cum se pronunță corect sunetele.

Studiile arată faptul că cititul în fiecare seară dezvoltă armonios creierul copilului.

De asemenea, fiecare poveste conține modalitatea de a-l include și pe copil în poveste. Copilul are o poezioară simplă cu aceleași provocări, de a pronunța cuvinte cu sunete speciale la început, la mijloc și la finalul cuvântului.

Știi cum învață copiii să vorbească?

Se uită la gura adultului, la modelul de pronunție pe care adultul îl oferă, și ascultă sunetele pe care acesta le spune. În cazul în care adultul vrea să-i ofere copilului un model corect de pronunție, acesta poate vedea buzele unui logoped. Astfel poate prelua corect modalitatea de a crea sunete în cel mai potrivit mod.

La fiecare poezie și la finalul cărții există câte un link cu aceleași versuri citite de către autoare.

Pe Youtube găsești o prezentare a instrumentului logopedic și poți vedea cum se poate scana codul QR. Îți las link aici.

Dacă părintele nu are timp să citească povestea, în varianta ebook a cărții există modalitatea ca povestea să-i fie citită de către logoped, autoarea cărții. Înregistrările audio s-au făcut cu atenție la felul corect de a forma sunetele.

Cartea are și o secțiune de desene, cu personajele poveștilor. Acestea pot să fie colorate de către copil astfel încât copilul să își poată contura fiecare personaj, ca să se potrivească cu lumea lui.

Las link către formatul fizic al cărții și către formatul ebook.

Dragonelul Nairo vă dorește să aveți parte de sunete armonioase!

@madalinaorian

#CapCut #logoped #logopedcopii #instrumentlogopedic #povestilogopedice #nairo #dragonelulnairo #dezvoltarearmonioasa #limbaj #copii #parintibunicopiifericiti

♬ sunet original – Madalina

Previous articleTerapia logopedică înseamnă conectare
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here