sursa foto: freepik.com
sursa foto: freepik.com

Workshop de parenting și constelații familiale în luna martie

Cine sunt eu în spatele sutelor

de măști pe care le port?

Sunt aceasta sau aceea, sunt

Toate sau niciuna?

Am abandonat tot ce eram eu cu

adevărat.

În disperata mea căutare, mi-am pierdut calea.

Dorind să am dreptate, am ajuns

să greșesc tare mult.

În spatele bravadei mele, mă

micșoram de frică.

Și aruncam toate astea în cârca

ta, copilul meu.

E timpul să trec dincolo de

măștile mele

Să aflu cine sunt cu adevărat

Ca să-ți permit să te bucuri de

ceea ce ești.

dr. Shefali Tsabary

În ultimele săptămâni am participat la cursul organizat de Casa Corpului Didactic Cluj intitulat „Abordarea centrată pe familie în terapia copiilor cu CES”. Nu e prima dată când spun că, copilul e bine dacă părintele e bine. Dorind să-mi ajut copiii, de multe ori am ajuns la mine. E nevoie să fiu eu bine și copiii mei vor fi și ei bine.

Doi formatori mi-au plăcut în mod deosebit: Dorina Chira și Mihaela Coca. Am rezonat cu ideile prezentate, am simțit multă empatie față de misiunea părintelui și călătoria pe care o are de parcurs.

Rândurile care deschid articolul meu au fost prezentate de Mihaela Coca în cadrul cursului. Acestea au stat aproape de ideea de „A fi alături”. E important să fim alături unii de alții nu doar atunci când simțim teamă, rușine și tristețe, ci și când avem parte de bucurie și curiozitate.

Părintele are nevoie să fie susținut atunci când își susține copilul, iar „Terapia familiei” (Virginia Satir) este un termen tot mai vehiculat în parentingul zilelor noastre. Asta m-a determinat să încep întâlniri cu părinții care își doresc să fie ei mai bine, ca apoi să aibă parte de o călătorie de care să se bucure alături de copilul lor.

Suntem alături în întâlnirile lunare din cadrul Asociației Zâne și Dragoni

O nouă întâlnire va avea loc în luna martie.

Te invit cu căldură să participi la workshop-ul nostru lunar intitulat

“Un workshop despre tine, ca părinte, în constelația familiei tale”

În cadrul acestui eveniment, vom explora împreună modalități de a vă conecta mai profund cu propria persoană și cu dinamica familiei voastre prin intermediul metodei constelațiilor familiale.

Dată: 30 martie

Ora: 10:00 – 18:00

Locație: Asociația Zâne și Dragoni, str. Andrei Mureșanu, nr. 41, loc. Turda, jud. Cluj.

Ce vei descoperi în cadrul acestui workshop:

  • Cum să îți înțelegi mai bine rolul de părinte și să te aliniezi mai bine cu valorile și obiectivele familiei tale.
  • Cum să creezi un mediu de susținere și înțelegere reciprocă în familia ta.
  • Cum să utilizezi metoda constelațiilor familiale pentru a obține noi perspective și soluții în provocările familiale.

Programul nostru cuprinde sesiuni interactive, discuții și exerciții practice, avându-i ca ghizi pe Mădălina Orian – consilier parental și logoped și Dan Călbureanu – coach, trainer și facilitator de constelații familiale. Vom explora împreună strategii eficiente pentru a sprijini dezvoltarea copiilor noștri și pentru a construi relații sănătoase în familie.

Îți las link aici către eveniment și către amintirile celorlalte întâlniri aici, ca să vezi ce fain a fost !

Până când ne vom strânge în brațe, îți doresc să ai parte de zile senine !

Previous articleUn Mărțișor altfel
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here