Duminica dimineaţa, încă foarte devreme, razele calde ale soarelui pătrund prin fereastra apartamanetului lui Nairo. Şoricelul, colegul de apartament al dragonelului, s-a trezit deja. E obiceiul lui de duminica dimineaţa. Se trezeşte devreme, pentru a se bucura de emisiunea de duminică de la televizor. Ştie că Nairo obişnuieşte să doarmă mai mult, aşa că toată canapeaua din sufragerie e doar a lui. Adevărat răsfăţ matinal!

Şoricelul îşi pregăteşte un bol de lapte cu cereale. Vrea să îl savureze în tihnă, la televizor. Deschide frigiderul şi scoate cutia de lapte. Acolo observă o jumătate de savarină. E prăjitura lăsată de Nairo, cu o seară înainte. După ce umple bolul cu lapte, deschide dulapul pentru a scoate cerealele. Cerealele cu ciocolată, în formă de scoici, sunt preferatele lui!

Pe unul dintre pereţii bucătăriei este atârnat calendarul. Şoricelul vrea să marcheze o nouă zi în calendar şi îşi dă seama că nu e doar o nouă zi ci e şi o nouă lună. Rupe foaia cu luna februarie şi marchează data de 1 martie. E prima zi de primăvară! Şoricelul își poate da seama că vine primăvara, deoarece afară este tot mai cald iar soarele pare că răsare tot mai devreme. Zilele sunt mai lungi! Ce bine! Mai mult timp de duminică, mai mult timp de tolănit la televizor!

Dar nu apucă şoricelul să se aşeze comod pe canapea, că foarte repede aude sunând alarma ceasului lui Nairo. Oare de ce îi sună alarma atât de devreme? Şoricelul e foarte mirat şi nu-şi poate imagina care e motivul pentru care Nairo s-ar trezi atât de devreme într-o zi de duminică. Nu trebuie să meargă la serviciu. „Sunt sigur că savarina din frigider nu-l lasă să doarmă! Nairo iubeşte prea mult dulciurile, aşa că nu poate dormi liniştit când ştie că mai este prăjitură în frigider.”, îşi spune Şoricelul.

Îl aude pe Nairo că sare din pat şi merge la baie, pentru rutina de dimineaţă. Nairo fluieră şi fredonează versurile unui cântec de primăvară. Îşi mişcă aripioarele şi coada pe ritmul melodiei. Asta chiar e ciudat! De obicei, Nairo e tare somnoros dimineaţa. Foarte repede, Nairo iese de la baie şi se schimbă de plecare. Asta e şi mai ciudat! Unde ar putea pleca dragonelul atât de devreme? Şoricelul observă că Nairo poartă un trening comod şi pantofi sport. Ia cu el un rucsac, în care pune câteva felii de pâine, seminţe şi mai multe nuci. Adaugă la toate astea şi o sticlă cu apă. Foarte repede, dragonelul iese din casă.

„Ce-a fost asta? Unde a plecat Nairo?” se întreabă şoricelul. Merge şi verifică din nou calendarul. E într-adevăr duminică! Confuz şi nedumerit, merge să se aşeze pe canapea, pentru a urmări emisiunea. Pe comoda pe care se află corespondenţa, şoricelul vede un bilet. Îl citeşte:

„Dragă prietene, în sfârşit a venit primăvara! Eu, împreună cu familia şi prietenii mei din pădure ne bucurăm de asta. Vreau să te anunţ că am ieşit din hibernare. Chiar dacă suntem destul de slăbuţi cu toţii, organizăm o petrecere, aşa cum obişnuim în fiecare an. Te aşteptăm duminică în pădure, pentru a sărbători venirea primăverii! Pădurea e absolut minunată în această perioadă a anului! Îmbracă-te comod şi vino cât mai devreme, pentru a avea cât mai mult timp împreună. La petrecere vine şi familia de veveriţe, care s-a mutat recent în zona noastră, ursul haios (abia aştept să văd cu ce bancuri vine în primăvara aceasta!), ţestoasele şi toate rozătoarele care au hibernat. De asemenea, toate păsările ciripesc în semn de salut. A fost o iarnă lungă şi ne e tare dor de tine!

Semnat: Ariciul Prietenos”

Misterul a fost rezolvat. Nairo pleacă în pădure, pentru a se întâlni cu prietenii care au hibernat. Aceştia dorm toată iarna. Fac asta deoarece sursele de hrană sunt puţine în pădure pe timpul iernii. Acum Nairo s-a asigurat că le duce prietenilor lui şi ceva de mâncare. Şoricelul nostru nu mai are obiceiul să hiberneze deoarece, de când locuieşte cu Nairo, are hrană pe toată perioada anului.

E atât de plăcut să îţi poţi revedea prietenii după aşa de mult timp! În plus, tuturor ne place când ceilalţi îşi amintesc de noi şi ne invită să luăm parte la evenimentele importante din viaţa lor. Nairo s-a trezit fără efort şi cu multă bucurie, chiar dacă era duminica dimineaţa, pentru a se întâlni cu vechii lui prieteni!

– Sfârșit –

Povestea a apărut în cadrul programului S.I.M.T. al Monei Șimon.

Previous articleLucrul manual și inteligența
Next articleDragonelul Nairo și Zâna Fermecată
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

2 COMMENTS

  1. Foarte duioasă, voioasă și educativă povestea! Felicitări! Ai creat niște personaje extrwm de simpatice, mi-s tare dragi ❤
    Îți mulțumesc din suflet, Mădălina! ???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here