Bine te regăsesc! Pentru mine, ultimele zile au fost caracterizate de entuziasm. De aceea, am ales să-ţi vorbesc despre asta. Atunci când suntem entuziasmați, ne simțim ca animați din interior, efervescenți. Nu e întâmplător.

Etimologia cuvântului „entuziasm”

Cuvântul folosit de vechii greci este cel de enthousiasmos. Acesta era un termen religios care însemna „inspirație divină”. Mult timp și-a păstrat sensul religios. Doar mai recent a rămas cu sensul de „înflăcărare, însuflețire”.

Propuneri de stimulare și întărire a entuziasmului

Gândindu-mă la felul în care putem menține vie flacăra care ne dă viață în tot ceea ce facem, vin cu 3 propuneri.

  1. Atunci când flacăra entuziasmului doar pâlpâie în mine, nu mai e puternică, pot să caut entuziasmul în ceilalţi. Ceilalţi sunt oglinzile mele. În cei care mă înconjoară mă regăsesc. Deci, am multe şanse să descopăr entuziasmul în cel de lângă mine, ca să-l pot “vedea” în mine.
Sursa foto: https://www.bbc.co.uk/

E mult mai uşor să vedem entuziasmul la un copil. Admiră un copil în timp ce dă o funcţie unui obiect banal. De exemplu, copilul are în mână o coadă de mătură. Imediat, coada capătă puterile unui cal deosebit care îl poartă pe stăpânul său spre cele mai grozave aventuri. Entuziamul “călăreţului” e “la el acasă”.

Sursa foto: https://www.heyuguys.com/

2. Creează. Fă ceva de la zero. Fă o ciorbă şi începe cu legumele proaspete. Curăţă legumele, pregăteşte singur totul, fără niciun semipreparat. Apoi oferă acea ciorbă celor dragi. Urmăreşte să creezi totul cu multă iubire şi să îi bucuri pe cei din jurul tău. Entuziasm simţim şi atunci când ne punem în serviciul celorlalţi. Atunci când creăm, devenim asemenea Creatorului. Forţa entuziasmului se reaprinde în noi. Ne reamintim de latura divină pe care o avem. Accesăm natura subtilă a noastră.

Sursa foto: https://www.dreamstime.com/

3. Acceptă. De multe ori, avem tendinţa să ne încrâncenăm. Poate considerăm că ceea ce ni se întâmplă e nedrept. Şi ar putea fi chiar aşa. Rudolf Steiner, fondatorul şcolii Waldorf, spunea că fiecare dintre noi avem un destin. Viaţa are un plan cu fiecare. Ceea ce, aparent, e o catastrofă, poate ascunde o lecţie deosebit de valoroasă. E suficient să avem încredere în procesul vieţii şi, poate, să ne întrebăm “Ce am de învăţat din ceea ce mi s-a întâmplat?”

Acceptarea a ceea ce trăim şi urmărirea planului sufletului nostru, readuce entuziasmul în viaţa noastră.

Te salut cu entuziasm!

_________________________________________

Acest articol a apărut în cadrul provocării “Cuvintele de luni”. Cuvântul “entuziasm” a fost propus de Eva, atunci când a aflat că îi va fi lansată cartea “Alzheimer. Scurtă perspectivă asupra unuia dintre cele mai mari mistere ale creierului”. Vă invit să descoperiţi povestea emoţionantă scrisă cu mult talent de către Eva!

Sursa foto: https://evaancahamza.ro/

Îţi mulţumesc pentru că ai citit acest articol! Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten şi nu eşti încă abonat, poţi face asta cu un click aici. De asemenea, te invit să vizitezi şi site-ul cărţilor mele, cu o apăsare aici.

Previous articlePuterea intenției – Dr. Wayne W. Dyer
Next articleCând apare pacea?
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

5 COMMENTS

  1. Vaaai, Mădălina! Ce surpriză mi-ai făcut! Uite de aia sunt eu mereu plină de entuziasm, că Dumnezeu mi-a scos în cale oameni minunați, cum ești tu. Îți mulțumesc din suflet!
    Articolul tău este minunat, ai un talent aparte de a scrie despre orice și o faci pe înțelesul oricui, presărâd scrierile tale cu magia de zână care te definește.

    • Şi tu eşti foarte talentată, scrii cu foarte multă emoţie Sunt recunoscătoare pentru că te cunosc şi am ocazia să mă bucur de harul tău! Îţi multumesc pentru tot ceea ce îmi oferi! Învăţ foarte multe de la tine. Te imbratisez!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here