Sursa foto: https://www.dreamstime.com/

Bună dimineaţa!

Departe de mine gândul de a-ţi servi un articol motivaţional. Nu ştiu dacă mă pricep la asta. Vreau să-ţi povestesc o întâmplare şi ceea ce am înţeles eu de aici.

O maşină veche de vânzare

În luna februarie, am hotărât să vindem o maşină veche. Era de mulţi ani în familia noastră şi a fost înlocuită cu o maşină de generaţie mai nouă. Maşina a fost cumpărată nouă şi era în stare foarte bună. Dar, depăşită tehnologic de noile apariţii.

A fost tratată mereu ca o adevărată doamnă. Avea garajul ei încălzit, era cu toate reviziile la zi, spălată şi curată mereu şi nu părăsea garajul atunci când ploua sau ningea. A fost iubită! Iar ea ştia asta pentru că se comporta impecabil. Iubea şi arăta recunoştinţă, atât cât putea face asta un ansamblu de piese.

Când a venit ziua în care am pus anunţul, am stabilit pentru ea un preţ. Concret: 4000 lei. Am considerat un preţ cinstit pentru ea. Acum cred că merita chiar mai mult. Am postat-o pe reţelele sociale şi am rugat lumea să distribuie, pentru a-i găsi cumpărătorul.

Urmărind distribuirile prietenilor mei, am putut observa şi multe comentarii venite de la străini, care nu cunoşteau maşina:

“Cine o să dea atâţia bani pe vechitura asta?”

“Ce-i cu preţul ăsta exagerat?”

“Maşina asta nu costă mai mult de 2500 lei.” etc

Noi ştiam care e valoarea acestei maşini. 4000 lei era valoarea reală a ei.

Ce crezi că s-a întâmplat?

Într-un timp foarte scurt de la postarea anunţului (mai puţin de două săptămâni), am primit mai multe telefoane de la oameni interesaţi să cumpere maşina. Într-o vineri seara, cineva a cumpărat-o şi a plătit pentru maşină fix 4000 lei. Nu a negociat niciun ban pentru că a spus “Eu ştiu maşina asta. Aş fi plătit chiar şi mai mult pentru ea.”

Acum, Vechea Doamnă serveşte unei alte familii, cu aceeaşi dăruire cu care a făcut-o şi la noi. Şi ştiu că va mai face asta încă mulţi ani de aici înainte.

Concluzie personală

Eu cred că am învăţat o lecţie foarte valoroasă din această întâmplare. Cred că valoarea fiecăruia e cea pe care şi-o atribuie. Dacă eu cred că valorez doi lei, atât vor da şi alţii pe mine. Dacă, din contră, eu ştiu că sunt o persoană valoroasă, cu o stimă de sine şi încredere bună, voi transmite celorlalţi felul în care doresc să fiu tratat.

Nu aştepta să îţi dea alţii valoare! Fii primul care ştie cât meriţi şi cât eşti de valoros!

Te las cu întrebarea “Care e valoarea ta?”

Pentru că suntem în apropierea sărbătorilor pascale, îţi doresc Sărbători liniştite şi pline de Lumină!

Previous articleEnergia vindecătoare a palmelor
Next articleSărbători pascale fericite!
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

2 COMMENTS

  1. Minunat! Așa este, important este să ne cunoaștem valoarea. Mă bucur că ați reușit să vindeți mașina la prețul corect. Dacă atât ați simțit că merită, nici nu mai contează cine ce zice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here