Sursa foto: https://naturalcave.com/
Începutul

În urmă cu mai bine de 15 ani eram, împreună cu mama, acasă la o prietenă de-a ei. Eu nu mă simţeam prea bine, mă durea stomacul.

Prietena mamei mi-a spus: “Aşează-te pe spate. Aşează-ţi o mână în zona inimii iar cealaltă în zona în care simţi durere.”

Mă gândeam “Ce prostie mai e şi asta…?”

Mi-a explicat că se formează un câmp magnetic între palmele mele care va restabili echilibrul organismului meu.

După aproximativ 15 minute, eram alt om. Mă simţeam din nou bine. Palmele mele m-au ajutat să îmi recapăt starea de bine. Atunci nu am înţeles ce se întâmplă. Am rămas să mă gândesc la asta în linişte. Am păstrat ideea că avem în mâini puterea de a ne ajuta să ne vindecăm.

După ani şi ani

Anii au trecut şi am avut tot mai multă nevoie de metode de vindecare. Am putut observa că bolile au cauze mult mai subtile. Vindecarea completă şi de durată vine în urma conştientizării acestor cauze. Am mai înţeles că fiecare dintre noi se poate ajuta atunci când este bolnav, cu metode aflate la îndemână. Şi nici nu avem nevoie de vreun decor special. Practic, puterea de vindecare este la noi, la fiecare, indiferent cât de mici sau de mari suntem. Chiar şi copiii au capacitatea de a se vindeca, de a contribui la propria vindecare, cu doar un crâmpei de cunoaştere.

Tehnica radiantă

Această tehnica este una dintre cele care pot conduce la auto-regenerare sau auto-vindecare. Este tehnica cu care eu rezonez şi pe care o folosesc zi de zi. Tehnica radiantă (The Radiance Tehnique, Real Reiki) este “Ştiinţa prin care se poate accesa, activa şi direcţiona Energia de ordin superior din interiorul viului în scopul optimizării energetice pe toate planurile: fizic, emoţional, mental şi spiritual” (angeltherapy.ro).

Consider important de ştiut despre această tehnică faptul că, ea este recunoscută şi evidenţiată de cercetările moderne.

Cum folosesc energia radiantă a palmelor

După o activare a palmelor, eu folosesc această tehnică pentru a-mi susţine sănătatea şi a ajuta la vindecare. O folosesc atât pentru mine, cât şi pentru cei dragi mie. Direcţionez energie către trecutul meu sau către evenimente şi momente viitoare, pe care îmi doresc să le susţin. Contribui la vindecare atât pe plan fizic, cât şi pe planuri mai subtile. Se poate folosi atât pentru cei în viaţă, cât şi pentru sufletele care nu mai există în planul fizic. De vindecare, linişte şi împăcare avem nevoie cu toţii.

Energia radiantă aplicată în logopedie

Îmi place să folosesc ceea ce cunosc, în toate aspectele vieţii mele. Cum folosesc eu această tehnică în terapia limbajului şi comunicării:

  • direcţionez energie către cauzele problemelor de limbaj. O înţelegere şi vindecare a acestor cauze, conduc către îmbunătăţirea limbajului şi comunicării. Cauzele pot fi de sănătate sau de destin (de karma). Vreau să spun aici că, poate, o tulburare de limbaj a copilului poate fi, de fapt, o tulburare preluată din familia lui.
  • pornind de la familie, eu direcţionez energie către mediul în care copiii trăiesc. Mediul este cel care susţine (sau, din contră) vindecarea. Prin mediu mă refer atât la persoane cât şi la relaţiile dintre ele, emoţii, gânduri, comportamente din jurul copilului.
  • direcţionez energie vindecătoare către organele care ar putea fi afectate, care afectează limbajul şi comunicarea: limbă, nervi, dinţi, muşchi, laringe, etc.
Gând de încheiere

Cred că fiecare dintre noi are o contribuţie semnificativă la starea personală de sănătate fizică, emoţională sau mentală. În plus, putem contribui la vindecarea celorlalţi prin metode benefice, subtile. Nu suntem prea mici sau prea mari pentru a ne conştientiza puterea de vindecare. Primul pas este asumarea responsabilităţii pentru tot ceea ce trăim. Astfel, ştim că tot noi avem cea mai semnificativă contribuţie la vindecarea noastră.

Să avem o săptămână cu vindecare şi înţelegere!

_________________________________________

Îţi mulţumesc pentru că ai citit acest articol! Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten şi nu eşti încă abonat, poţi face asta cu un click aici. De asemenea, te invit să vizitezi şi site-ul cărţilor mele, cu o apăsare aici.

Acest articol a apărut în cadrul provocării “Cuvintele de luni”, din grupul “Viaţa de blogger”. Te invit să citeşti şi celelalte articole participante la provocare. Eva Anca a scris articolul plin de emoţie “Doar un crâmpei de dor“.

Previous articleCopiii, femeia şi magnolia
Next articleCare e valoarea ta?
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

5 COMMENTS

  1. Tare interesant! Mi-a amintit că am avut o experiență asemănătoare, doar că era vorba despre inimă și plexul solar. Și acum mai practic această tehnică învățată în urmă cu, cred că 22 de ani. Dar nu știu prea multe despre acest subiect. Doar cred în energiile vindecătoare.
    Hugs!

  2. Minunat articolul tău. Să știi că, de când am vorbit cu tine despre Reiki, mă tentează și pe mine să fac inițierea. Aveam posibilitatea miercurea trecută, dar cumva atunci am simțit că nu e momentul, însă cu prima ocazie, probabil că voi face. Tare minunat mi se pare cum avem puterea de a ne autovindeca.

    • Omul e o creaţie minunată! E fascinant felul în care suntem realizaţi. Şi, într-adevăr avem acces la foarte multe instrumente care ne pot ajuta la nevoie :). Dacă rezonezi cu această tehnică, o poţi încerca cu încredere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here