Iubirea la 7 ani arată ca o pietricică, căreia copilul îi poate atribui semnificații și simboluri proprii: „Mami, o inima pentru tine!”. Așa mi-a spus băiatul meu, când mi-a pus în palmă o piatră mică.

De multe ori, noi, adulții, nu vedem mai mult decât o pietricică, fără să-i acordam prea multă importanță. La 7 ani vezi totul altfel pentru că atunci ești un univers de posibilități și nu există ‘nu se poate’.

Rudolf Steiner, filozof austriac, cel care a unit conceptele umaniste și spirituale cu studiile științifice, spune că de la naștere și până la vârsta de 7 ani se dezvoltă cel mai mult corpul fizic și funcționăm într-un fel practic, în legătură și contact direct cu tot ceea ce ne înconjoară.

David Eagleman, om de știință specializat în neuroștiințe spune că, în creierul unui bebeluș, se formează 2 milioane de noi sinapse în fiecare secundă iar până la vârsta de 7 ani creierul este un fel de „gelatină” în expansiune, plină de sinapse.

Anii copilăriei sunt foarte importanți. Dacă până la 7 ani credem că totul e posibil, gradual, în funcție de experiențele din primii ani, aceste posibilități se îngustează.

So, dream big, chiar și după 7 ani. Doar așa putem crea lucruri cu adevărat mărețe!

Previous articleCreierul uman și emoțiile
Next articleÎmbogățirea vocabularului la copii
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here