Îmi doresc să ajung la cât mai mulți părinți cărora să le dau curajul de a-și lua puterea înapoi. Vreau să ofer părinților instrumente și tehici valoroase de exersat logopedia acasă, împreună cu ai lor copii.
Un studiu interesant
Un studiu realizat în anul 2020 arată că pentru copiii cu TSA (Tulburare de Spectru Autist) 185 de ore de terapie logopedică sunt echivalentul a 3 luni de tratament medicamentos.
Hmmm…interesant, nu? Am făcut rapid câteva calcule…
185 de ore eșalonate pe parcursul a 3 luni înseamnă puțin mai mult de 2,2 ore pe zi. Asta include sâmbăta și duminica. Foarte interesant studiul deoarece tratamentul medicamentos este cam același pentru toți copiii care au această tulburare dar terapia logopedică este strict individualizată și personalizată, în funcție de nevoile și specificul tulburării copilului.
Și cine e mai expert în propriul copil decât părintele?
Dacă părintele reușește să adopte câteva practici din cabinet și să le aplice în activitățile și rutina de zi cu zi, are multe șanse să contribuie semnificativ la recuperarea copilului său.
În plus, aceste practici au efecte benefice în sfera comunicării. Vorbim nu doar de abilitățile de comunicare ale copilului. Ci și de comunicarea dintre părinte și copil. Părintele poate accelera foarte mult acest proces. El petrece mai mult de 2 ore pe zi cu copilul său. În plus, părintele este cel care își cunoaște cel mai bine copilul.
Legătura părinte-copil
Am toată convingerea că fiecare părinte e cel mai bun terapeut și profesor pentru copilul lui! Iar îmbunătățirea comunicării se realizează când există conectare. Una sinceră, profundă, autentică și zilnică (dacă nu chiar permanentă) dintre copil și părinte. Prin asumarea responsabilității întregului proces, avem șansa de a transforma călătoria vieții în cea mai frumoasă poveste.
Legătura părinte-copil nu este întâmplătoare sau supusă hazardului. Este relația între două suflete care se iubesc foarte mult. Aceste suflețele își doresc să fie împreună. Asta îi ajută pe amândoi să evolueze, să devină cele mai bune versiuni ale lor.
Îți las link aici către studiul menționat. 🙂
Tu ce alegeri faci?
_________________________________________
Îţi mulţumesc pentru că ai citit acest articol! Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten şi nu eşti încă abonat, poţi face asta cu un click aici. Dacă consideri utilă informația prezentată pentru altcineva, nu ezita să distribui. De asemenea, te invit să vizitezi şi site-ul cărţilor mele, cu o apăsare aici.