În calitate de părinte special, de fiecare dată când ajungeam la câte un terapeut sau doctor cu copiii mei, îmi doream ca acesta să facă minuni. Îmi doream să-mi rezolve problemele ca prin magie.

În postura de terapeut, când aveam în fața mea un copil cu o provocare pe partea de limbaj și un părinte disperat, îmi doream cu toată ființa mea să pot face cât mai mult bine, în cel mai scurt timp.

Chiar aș vrea să-mi spui dacă ai stat vreodată în fața unui specialist, de orice fel, și ți-ai fi dorit ca acesta să facă o minune cu tine. Ți-ai dorit să aibă o baghetă magică pe care să o învârtă, să spună o incantanție, precum „Abracadabra hocus-pocus” și toate să se rezolve pentru tine?

Eu fiind în ambele posturi, atât de părinte cât și de terapeut, pot să-ți spun care e bagheta magică care face minuni.

Bagheta magică

În acest moment, ridică-te de pe scaun și uită-te într-o oglindă.

Da. Tocmai te uiți la bagheta magică făcătoare de minuni. TU ești cel care poate face miracole, care poate aduce vindecarea și care face ca lucrurile să se întâmple așa cum îți dorești. Nimeni nu poate face asta în locul tău.

De ceva vreme promovez denumirea de părinte-terapeut. Fac asta pentru că știu un lucru sigur: părintele își cunoaște cel mai bine copilul. TU, părintele, ești expert în copilul tău. Dacă ar exista o materie care să se numească „copilul meu”, acolo fiecare părinte ar lua nota 10 cu felicitări. TU, părintele, alegi terapia cea mai potrivită pentru copilul tău, terapeutul și doctorul pe care îl consideri cel mai potrivit.

Și mai este un lucru pe care doar tu îl poți face. Doar părintele petrece cel mai mult timp cu copilul lui și doar el duce acasă terapia începută în cabinet. Părintele e cel care implementează în mediul de viață natural al copilului recomandările terapeutului și face ca miracolul recuperării copilului să se întâmple.

Da, atât e de puternic părintele. Știi că atunci când copilul are o bubiță, mama pupă și trece. Copilul știe că așa este. Mama e cea care realizează vindecarea. Poate să aibă pe bubiță cel mai șmecher plasture, copilul știe că fără pupicul mamei vindecarea nu are loc.

Părintele e cel care aplică „tratamentul” cu cea mai mare căldură și iubire. Iar copilul știe asta.

De multe ori, mintea noastră are nevoie de lucruri concrete. Așa că, dacă tu știi că ai puterea magică a vindecării, poți realiza o baghetă magică adevărată. Eu mi-am creat una din câteva paie reciclate de plastic și niște bucățele de panglică. E bagheta care mă ajută să aduc vindecarea. Iar mintea mea e 100% convinsă că așa este. Și când scot bagheta magică în fața copilului și mai zic și câteva afirmații magice, pline de iubire, copilul știe sigur că minunea se va înfăptui.

Tu ce lucruri magice faci săptămâna asta?

_________________________________________

Îţi mulţumesc pentru că ai citit acest articol! Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten şi nu eşti încă abonat, poţi face asta cu un click aici. De asemenea, te invit să vizitezi şi site-ul cărţilor mele, cu o apăsare aici.

Previous articleJoc pentru exersarea respiraţiei
Next articleCea mai frumoasă experiență ca autoare
Mădălina Orian
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here